Varovanje osebnih podatkov

Naš naslov spletišča je: https://drustvoenergetikovmaribor.si

Pri Društvu energetikov Maribor se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Kot upravljavec osebnih podatkov posameznikom omogoča, da so seznanjeni s vsemi relevantnimi informacijami, ki se nanašajo na njihove osebne podatke in lahko vpogled v vanje ali njihov izbris zahtevajo preko e-maila drustvo.energetikov.maribor@amis.net.

Za varstvo osebnih podatkov je odgovorno Društvo energetikov Maribor, s sedežem na Zagrebški ulici 20 v Mariboru, davčno številko SI84379391 in matično številko 5010624000.

Društvo energetikov Maribor zbira osebne podatke, ki nam jih neposredno posredujejo osebe, ki se odločijo za članstvo pri nas, ali udeleženci seminarjev ob prijavi na le-te.

Društvo energetikov Maribor osebne podatke hrani in varuje, tako da ne prihaja do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam. Pri Društvu energetikov Maribor se zavezujemo, da osebnih podatkov ne bomo posredovali, posodili ali prodali tretji osebi brez predhodnega obvestila in pridobitve vaše privolitve, brez ustreznih primernih zaščitnih ukrepov, ter da bomo osebne podatke obdelovali zgolj v okviru zakonitih pravnih podlag in izbranih namenov.

 

Piškotki

Če ste obiskovalec spletne strani https://drustvoenergetikovmaribor.si, o vas zbiramo podatke z uporabo piškotkov. Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov vseh uporabnikov v skladu s predpisi s področja varstva osebnih podatkov, ki veljajo v Republiki Sloveniji.

Uporabljamo nujne piškotke, ki omogočajo osnovno funkcionalnost ter analitične piškotke, ki nam pomagajo izboljšati naše spletno mesto z zbiranjem in poročanjem o informacijah o njegovi uporabi. Ker ti piškotki niso nujno potrebni za zagotavljanje našega spletnega mesta, vas ob prvem vstopu na našo spletno stran zaprosimo za soglasje za uporabo piškotkov.

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani na napravo uporabnika, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Kaj so piškotki

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.
Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. Piškotki shranjujejo podatke o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju statistik o navadah spletnega uporabnika in spremljajo pogostost obiskovanja določene spletne strani.